Item image

Cafe & Restaurant ZLATNI PAPAGAJ

Hours Open:
Monday:
07-01h
Tuesday:
07-01h
Wednesday:
07-01h
Thursday:
07-01h
Friday:
07-01h
Saturday:
07-01h
Sunday:
07-01h
Contact owner


mne
Kafe picerija “Zlatni papagaj” nalazi se u samom Žabljaku, 50 metera od centra grada, na šetalištu do Crnog jezera.. Kvalitet hrane, usluge i zabave u “Zlatnom papagaju” je za veoma kratko vrijeme postao prepoznatljiv i izdvojio se kao bolji i drugačiji od ostalih u Crnoj Gori.
U Zlatnom papagaju vlada atmosfera koja je na prijatan način pomirila duh starog, autentičnog Žabljaka i onaj savremeni, koji već godinama donose gosti sa svih strana svijeta. Od 2010. godine, od kako postojimo, u Zlatnom papagaju, svoje mjesto su našli i oni koji žude za avanturističkim duhom, planinama i akcijom i oni koji vole komfor i prijatnost ušuškane planinske brvnare.
Zbog toga u Zlatnom papagaju možete naći veliki izbor hrane i pića, za one koji vole domaću tradicionalnu kuhinju, ali će i svi koji vole lagana internacionalna jela sigurno biti odušeljeni bogatim izborom i prije svega ukusom koji stvaraju naši majstori.
Muzika je sastavni dio svakog ambijenta, pa je i Zlatni papagaj zbog toga perepoznat po raznovrsom izboru. U večernjim satima, na kraju dana, u Papagaju možete čuti odlične pjevače i bendove koji sviraju rok, pop i džez…
Zlatni papagaj se izdvaja i svojom staklenom baštom, u kojoj možete uživati u pravoj neponovljivoj žabljačkoj idili, a da ne mrdnete iz udobnog toplog i zaštićenog kutka.
Zbog svega ovoga, za samo dvije godine smo uspjeli da privučemo i one najprobirljivije goste, one koji žele najbolje od sopstvenog odmora. Među njima možete sresti predstavnike diplomatskog kora regiona, i ličnosti iz svijeta muzike, filma, kulture, politike, sporta…
Pozivamo vas da budete dio svijeta Zlatnog papagaja, da se osjećate onako kako želite, da budete ono što jeste i da vaš predah bude onaj iz snova.
Mi ćemo se svakako potruditi, a na vama je samo da pristanete.
eng
Café-pizzeria Zlatni Papagaj (Golden Parrot) is situated in Žabljak, 50 meters from the town centre, on the road to the Black Lake.. Our high quality menu selections, services, and entertainment have quickly become our easily recognizable trademark in the region, as well as the entire country.
The guests of The Golden Parrot can enjoy a unique atmosphere created by a mix of the old authentic Zabljak and the new and modern one. Those seeking extreme adventure as well as those who prefer comfort of a typical mountain log house will find their place in our pizzeria. We offer a wide selection of food and beverages. Our chefs have created a menu that includes traditional Montenegrin fares as well as lighter international cuisine to satisfy every palate.
Our special musical guests have contributed to creating a unique and appealing atmosphere at the Golden Parrot. We have featured various regionally renowned rock, pop, and jazz musicians and bands.
A distinguishing feature is our conservatory which offers a warm and comfortable setting combined with idyllic views of downtown Zabljak.
Since our opening two years ago, our pizzeria and coffee bar have hosted a variety of visitors and guests, especially those demanding the most of their visit. We have also hosted a number of distinguished and well known public figures, diplomats, and celebrities.
We invite you to experience the unique atmosphere of the Golden Parrot, and spend a part of your dream vacation with us! We will do our best to make all your wishes come true!